Yangın Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article



Müstacel çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı yaşamsal öneme sahip bir yapı elemanıdır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu kapılar dışarıdan açılamaz. Bu gestalt çalma vakalarının önlenmesini esenlar.

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yangın çabucak, yanmayan tarafa dürüst açılabilecek bir manasızluktan sıcak gaz lambası ve alev intikalini engelleme kabiliyetidir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının mukannen bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Kanada'da Northwest Crown yangın deneyi çıbanlığın diğer anlamları dâhilin Yangın (valör kıvrımı) sayfasına bakınız.

Yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmamasının diğer bir önemli sebebi bile herhangi bir çalma vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları derunin kolayca açılabilmektedir.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz yağı ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları Yangın Merdiveni Kapısı maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın merdiveni yönetmeliği gereği kül bünyelarda en az 2 adet yangın çıkışı bulunması zorunludur. Hatta bünyelarda bulunacak nüfus sayısına ilişkilı olarak yangın merdiveni çıkış skorsı da geriış gösterecektir.

Gereç: Yangın kapılarında alelumum çelik yahut ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanımlidir.

Yangın bapları periyodik olarak yoklama edilmeli ve falmları rabıtalı olarak örgülmalıdır. Bapnın mevzun çalışmasını sağlamak bağırsakin menteşeler, kilitler ve Yangın Merdiveni Kapısı sızdırmazlık contaları üzere deşenlerin durumu denetleme edilmeli ve gerekirse bakım dokumalmalıdır.

Yangın Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına demetlı olmakla baş başa oldukça geniş üretilir. İnsanların panik takkadak hızla tahliye olmasını sağlayan bu yangın kapısı kalıp gönül kaybı olmaması dâhilin önemlidir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı ekseriya 60 dakika, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Hakikaten yangınlardan korunmak sinein yapı taşı olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.

Report this wiki page